Úloha: noise3 (g7)

Autor(i): MišoF

zadanie :: riešenie :: diskusia :: poradie riešiteľov


Táto úloha bola ťažšou verziou úlohy 'noise2'. Tentokrát sú v náhodnom šume dva obrázky "cez seba". Prísť sa na to dá napríklad tak, že na každých súradniciach sa nám budú opakovať dva pixle. Alebo tak, že použijeme postup z predchádzajúcej úlohy (na každej pozícii nechaj pixel, ktorý sa tam prvý zopakuje) a uvidíme toto:

Ak sa nám z tohoto nepodarí ešte uhádnuť, o čo ide, treba sa navyše hrať na Popolušku a pixle roztriediť na dva obrázky. Ak sa nám nechce vymýšľať nič zložité, môžeme napríklad skúsiť, čo spraví "tmavší pixel do prvého obrázka, svetlejší do druhého". Dostaneme toto:

Celkom pomohlo. Vidíme slová "zadaj", "mesto" a "obrázok", tak skúsime identifikovať, odkiaľ sú veci, ktoré vidíme. Vľavo je Tesco Lamač, a LAMAC ani BRATISLAVA nefunguje, takže to správne bude asi socha kraba. Tak pozrieme uja Googla, čo povie image search na "crab statue". A hľa, hneď na prvej strane dvakrát náš krab. A odtiaľ už len krok k zisteniu, že to správne miesto je SAN FRANCISCO. Ak tam budete a chcete kraba vidieť, stojí niekde na kraji tej štvrte, kde sú móla a rybárske reštaurácie.

Tu sú kompletné obrázky (všimnite si na prvom čiernou farbou dole v strede text "2." :-):