Úloha: hardest (h5)

Autor(i): MišoF

zadanie :: riešenie :: diskusia :: poradie riešiteľov


Toto bola druhá z dvoch úloh, ktorými "vzdávame hold" ľuďom, ktorí už nejakí ten piatok šifrovacie hry organizujú, riešia a vyhrávajú. Prvou bola úloha 'prahory'.

Postup riešenia našej ultra-ťažkej šifry obsahuje tie "naj-" veci z mnohých minulých šifrovačiek. Postup riešenia je taký, že každej vete priradíme šifrovačku, ktorej sa týka (aj s ročníkom), a následne z tabuľky na konci zadania vyberieme a vypíšeme príslušné písmeno. (B, E, K, ... sú Bedna, Exit, Krtčí norou, ...)

Dostanete text VSEOBECNE KOMATSU D575, čo je BULDOZER.


Podrobný rozpis:

V matrix 1 Kontaktujete agenta v električke číslo 8 neďaleko Víťazného námestia.
S tmou 7 Od neho dostanete kokosový orech, v ktorom je ďalšia správa.
E tmou 2 Tá obsahuje body, ktorých pospajaním dostanete obrázok krokodíla, to však nebude krokodíl, ale drak, a tak vám bude jasné, kam ísť ďalej.
O osud 3 Keď tam prídete, budete si musieť zostrojiť vlastný gramofón a na ňom prehrať polohu nasledujúcej časti šifry.
B sendvič 1 Tá sa nachádza v obci Hustopeče v hospode, ktorej polovica miestnych hovorí Kolchoz.
E sendvič 3 Keď tam prídete, všade v okolí bude desná hmla, ale niekde v nej sa bude ukrývať kód.
C bedna 4 V ňom nájdete pokračovanie tak, že nakreslíte kruh so stredom v bodke na vhodnom malom i a prečítate písmená, cez ktoré ide.
N osud 2 Podľa inštrukcií nájdete odpor, diódu a tranzistor, z ktorých si za pomoci vosku zo sviečky postavíte prijímač, a s tým musíte prísť na pol metra od skrytého vysielača.
E sendvič 3 Po ceste lesom si dávajte pozor, aby sa vám nepritrafilo, že vás postretne opar štojí, ľúta to šelma(?).
K krtčí norou 1 Keď prejdete cez les, nájdete tajomnú krabicu, v ktorej hmatom zistíte, čo ďalej:
O osud 3 Ďalšiu časť zadania dostanete tak, že vám ju vyhodia na hlavu z lietadla na lúke neďaleko bývalého Gottwaldova.
M exit 4 Tá vás pošle ísť si kúpiť takú nadýchanú buchtičku, ako od maminky.
A exit 5 Samozrejme, aby ste ju dostali, musíte priniesť kilo marťanského piesku, a máte len dva pokusy a toleranciu 50 gramov!
T matrix 2 Vyriešenie nasledujúcej časti bude skutočným kameňom úrazu, treba naň jedného dobre vypaseného hada (odporúčaná je boa), xerox, píšťalku, papek, liehovú fixku, špagátik, páčidlo, trám a fľašu kvapalného dusíku.
S tmou 7 Pri tomto kroku si skutočne budete musieť siahnuť na dno, určite vás ale oheň v srdci poženie ďalej.
U krtčí norou 2 Už hravo roztriedite paneláky podľa pôdorysu.
D bedna 5 Potom vás však neuveriteľne zdržia po lese rozmiestnené papieriky s logickými výrokmi a azimutmi, ale bez akýchkoľvek vzdialeností.
5 sendvič 2 A už sa začína rozjasňovať, každý predsa vie, že Gibson je hovno herec!
7 bedna 3 V tomto okamihu vám dôjde, že celá vaša odysea bola úplne zbytočná, nasleduje päť minút smiechu a potom za minútu úlohu vyriešite.
5 exit 3 To vám ale nepomôže, pretože vás aj tak tesne predbehnú nejakí zatrateni malí krtkovia – žeby to bolo tým, že sú prúdoví?