Úloha: travel (g6)

Autor(i): MišoF

zadanie :: riešenie :: diskusia :: poradie riešiteľov


Začneme tým, že ak nám to nie je jasné, tak na nejakej mape Blavy nájdeme, odkiaľ kam a ako že to dotyčný cestuje. Pomôcť mohla aj mapa liniek na imhd.sk. (Watermark na fotkách mohol napovedať, že takáto adresa existuje, fotky sú z nej)

Spomínaná stránka nám pomôže nájsť aj konkrétne spoje, o ktorých je reč. Prvý úsek cesty bol autobusom 91 v úseku Jasovská (10:45) – Nový most (10:55), druhý úsek električkou Nový most (10:58) – Botanická (11:04).

Zvyšok postupu odmeňoval tímy, ktoré si dokázali všimnúť tradičné "signály" zamaskované v texte.

Hlavná otázka: odkiaľ sa vezme odpoveď? Tu je pomerne evidentné, že na konci textu je akási divná veta: Dráma a stres život znechutia, predíď im, pokojne ži a neotupuj si ten elán! To by malo byť ono. Zadanie hovorí "... a vyberte si z nej len to, čo sa vám hodí". Takže z nej budeme nejako vyberať, najskôr pôjde o písmenká.

Bonusové body v tomto okamihu každému, kto si spočítal v divnej vete písmenká a zistil, že ich je 60.

Teraz by to chcelo ísť späť k textu zadania a všimnúť si pár vecí.

Postup riešenia je teda nasledovný: Ideme popísanou trasou. Na každej zastávke sa pozrieme na hodinky a zapíšeme si aktuálny počet minút. Na konci vyberieme z vety vždy "toľké" písmeno. (Písmená vety zodpovedajú postupne :00 až :59.)

Časy na zastávkach:

Vybrané písmená tvoria riešenie: OPUSTENÁ DÁMA.