Úloha: f04-farma

Autor(i): nápad+zvery Julka, text MišoF

zadanie :: hint(y) :: riešenie :: diskusia


"Starý McDonald farmu mal..." spievali starému McDonaldovi všetci celý jeho biedny účtovnícky život. Až prišli jeho osemdesiate narodeniny. A čo čert nechcel, starý McDonald presne na svoje narodeniny vyhral v Športke niekoľko miliónov. Bola len jediná možnosť, čo s nimi spraví. Konečne umlčí všetky tie posmešné kuvičie hlasy a kúpi si farmu!

Kúpil pozemok, postavil dom, zasadil strom, i uvedomil si, že na takej farme aj zvieratá treba. A tak sa vybral s dodávkou (a šekovou knižkou) na jarmok, že nejaké nakúpi. Ako si zaumienil, tak aj urobil. Hneď pri príchode na jarmok neodolal a kúpil jednu prekrásnu laň. A potom to už len tak išlo. Onedlho jeho dodávka pripomínala Noeho archu. Dve kozy, jedna zajačica, štyri morky, dve feny, päť husí, jedna sliepka, dve kobylky z plemenného arabského chovu... A starý McDonald nakupoval ďalej ako šialený. Tu tri levice, tam dve myšky, inde zas dokonca štyri roje včiel, potom päť kačíc, dve líšky strieborné a tri mačky.

Na záver už len úplne na kraj plošiny na dodávke prihodil tri krabice a mohlo sa ísť.

O hodinku už bol na farme, otvoril dodávku, a celý zverinec sa rozbehol po dvore. Keď sa však starý McDonald lepšie zahľadel na svoj nákup, veľmi rýchlo pochopil, že zle nakúpil. Takto sa veru jeho farme dariť nebude.