Úloha: f08-skryte

Autor(i): nápad Monika, text MišoF

zadanie :: hint(y) :: riešenie :: diskusia


S istotou môžeme prehlásiť, že na šifrovačky patria i nenápadné obyčajné úlohy, ako napríklad táto. Áno, sem ste sa prebojovali skoro bez problémov, ale čo spravíte tu? Ak máte v tíme niekoho, kto rád skladá či strihá, žiaľbohu ho na tejto šifre nevyužijete. Tu treba len pozorne čítať. Ak máte so sebou niečo na jedenie, vybaľte si to, chvíľu sa tu zdržíte. Veď ešte ani len neviete, koľko toho v tejto šifre hľadáte.

Akoby som vás videl pred sebou: "Zase dementná, neuveriteľne ľahká šifra, a my tu strávime večnosť, kým nám to dôjde..." A skutočne :-) Snáď len bosorky a strigôni dokážu v okamihu nájsť jej riešenie a prekuknúť intrigy, ktoré sme nachystali. Nech vás ale neopúšťa odvaha, určite to aj vy časom dokážete!

Povieme rovno, ani nečakáme, že vás týmto trikom oblbneme nadlho. Skôr či neskôr na to prídete. Stačí počítať so všetkými možnosťami, zbystriť pozornosť a nájsť čo je skryté. A vedieť aj "čítať medzi slovami". Keď už všetko skryté nájdete, to zmysluplné je vždy niekde kúsok za tým. Nebudeme vám tu vysvetľovať, koľko je kedy kúsok, ale nebojte sa, to vám už v tej chvíli bude jasné. Ale dosť už tohoto jednostranného monológu, rýchlo vylúštite šifru, utekajte ďalej a natrite to všetkým, čo tu zakysnú!