Úloha: f10-vojaci

Autor(i): JanoS

zadanie :: hint(y) :: riešenie :: diskusia


častímfeedback
9.10.2006 10:40:06(anonym)no to to by pre nas molho byt lahsie keby zvysok timu nerozhodol o dalsom postupe pocas toho ako som tam nebol :) ibaze v case ked som tam uz dosiel mali uz vypracovany postup ktory sa zdal byt dobry tak sme sa dalsimi moznostami nezaoberali... nasli sme hrob stvrteho vojaka a skusali jeho meno napasovat to tabulky, samozrejme neuspesne :)
9.10.2006 12:07:05(anonym)Ivo C. (Prahory): Kříž jsme málem minuli, mířili jsme ke Kolibě hospodě. Máme štěstí, ještě nemusíme čekat na rozjezdy. Zajedeme trolejbusem pod Slavín a na kopec to už není daleko. Na opuštěném hřbitově jsme rychle našli hroby a spojili je do přímky. První padlý, dtuhý padlý, třetí padlý. Hledáme čtvrtého. Bohužel přímka vychází mírně mimo sochu, takže hledáme v parčíku. Tam žádné hroby nejsou. Teprve po notné chvíli prověřujeme i nápis na stuze. Ejhle, má správný počet písmen, to nebude náhoda. Subjektivní hodnocení (Ivo C.): tentokrát slovně. Úlohy na hřbitovech jdou mi trochu proti srsti, mám pocit, že na hřbitov by měl člověk chodit rozjímat a ne se bavit (byť šifrovačkou). Šifra pro nás byla taky lehká tím, že jsme na hřbitově byli sami, tudíž jsme se nemuseli ohlížet na ostatní týmy. Při kumulaci více týmů to už muselo být těžší (jiné). Tj. sice to byl hezký princip využívající kouzlo a možnosti místa, ale do větší šifrovačky je to IMHO nevhodná věc. Výhled na Bratislavu samozřejmě suprový!
9.10.2006 13:51:14ustredni topeniJirka(UT): 100% souhlasim s Ivo C. Melo to jeste jednu (pro do te doby pohodove jdouci UT smrtici) chybku. Spravny sloup byl ponekud ze smeru a napis na nem jsme si netroufli podrobne osvetlovat vzhledem ke kolemchodicim tymum (na prvni pohled moc citelny nebyl), navic to nebylo misto posledniho odpocinku jak naznacovalo zadani. Po konzultaci s pritelkyni na telefonu jsme nasli pomnik osvoboditelum v parciku na Palackeho ulici, ktery byl presne ve smeru!!! Pote co jsme u nej nenasli zadna jmena ani hroby, jen napis co mel 45(!) pismen, jsme rezignovane zavolali napovedu. Na tetris uz pak nebylo dost casu. Logika vedouci k hledani tothoto pomnika vychazela z retezce podzim-zima-jaro 1945 (viz hroby), tudiz ten ctvrty musel padnout primo pri osvobozovani Bratislavy a je na jinem znamem miste ve smeru kam ukazuje primka. A takove misto existovalo...
9.10.2006 14:46:01JeníčciNa Kolibě jsme jen slyšeli odjíždějící trolejbus, což pro pesimisty byla půlhodinová ztráta a pro optimisty půlhodinový odpočinek. V trolejbuse si Robert odbyl svůj nutný ranní spánek, bez něhož není schopen normálně fungovat. Po nezdaru všech pokusů zakomponovat do mřížky hroby z okolí těch jmenovaných byla nalezena přímka, prohledán parčík bez hrobů a bohužel přehlédnuta písmena na stuze sochy za ohybem (vyšlo 35). Až po nějaké chvíli kontrola odhalila, že písmenek je 46, a štěstí nám začalo ukazovat svou laskavější tvář. Právě tohle znamenalo rozhodující skok ze 7. místa na 2. Na hřbitovy bych taky šifry nedával a není to proto, že bych se na nich v noci bál.
9.10.2006 20:56:42PrahoryIvo C. to Ústredné kurenie:) Jo, přesně tenhle nápad na pomník až někde ve městě jsem měl taky. Velké štěstí, že jsem v mapě žádný neviděl, jinak bych přemlouval zbytek týmu, že to určitě bude tam...